четвер, 28 червня 2012 р.

Новина року

(грасьяс а Ля Досе)

Альмейда викидає з Ривера, здогадайтеся кого? Так, все вірно, Кавенагі та Чорі, двох хугадорасос, без яких Ривер зараз бився б з Нуево Чикаго за Б Метрополітано.

Чи є питання? Якщо є, почитайте коментари:
http://www.tycsports.com/interior/index.php?p=comentarios&idNota=71013

середу, 27 червня 2012 р.

Libertadores sub-20

Рапортую про молодь Боки та Риверу, обидва з яких грали проти бразильської Америки Минас Жерайс.

Бока комфортно вела 2:0 та кинула грати, за що отримала три дурнуватих м'ячі: один після дикої помилки воротара, один після більш ніж сумнівного пенальті, та один головою з навісу. Не вразив аж ніхто, хіба що гарного гола забила копія Рикельме, десятка Габріель Герра. Амбіції в хлопця великі, це помітно.

Потім в чвертьфіналі із бразильціями грав вже Ривер. Кури були значно цікавіші, хіба вже через дуже яскраву десятку, єкватор'яно Хуана Касареса. Крак, без питань. Ще сподобався на лівому краї Д'єго Мартинес, напевне матиме ігрову практику в Апертурі. А справа - черговий представник родини Соларі, Аугусто. Так, нічого собі. В захисті чудово відіграв колумбієць Евер Альварес. Ну а серію пенальті виграв воротар Гаспар Сербьо. На аргентинців тепер чекає Коринтіас, а інший півфінал розіграють Уньон Еспаньола та Дефенсор Спортинг.


вівторок, 26 червня 2012 р.

Отже, Арсеналь...

Які плюси? Лише один - справедливість в кар'єрі Лусьяно Легісамона. Ще півплюса - можна порадіти за Марсьяно Ортиса.

Мінуси? Мільйон.

По-перше, можете сміливо ставити на Боку всі гроші в фіналі проти Корінтіас. Бока ДЕМОНСТРАТИВНО подарувала чемпіонство грондоненятам, за що мусить отримати від Грондони Лібертадорес.

Чи заслужив Арсеналь титула? Ні. Чи награв він на нього? Ні. Чи має він чемпіонський склад? Ні.

Найприкріше, що сталося, це дуель Сан Лоренса із Інституто, який є НАЙКРАЩОЮ командою сьогодні в Аргентині. Тому вболіватиму за кордобців, хоча, як сказав Варський, там все вже також вирішене.

Повернення Рівера саме у такому стані та із таким футболом та із таким тренером, це ТРАГЕДІЯ аргентинського футболу. До купи здорових яблук знову підклали червиве.

Кільмес грав добре, нехай повертається. Й, зрозуміло, всі сили на вболівання за Сентраль, який гратиме із Сан Мартином.


Символічна збірна чемпіонату:


Кристьян Кампестріні, "Арсеналь" (Агустін Маркезин, "Ланус")
Лукас Орбан, "Тигре" (Емільяно Папа, "Велес Сарсфільд")
Марьяно Ечеверрія, "Тигре" (Лісандро Лопес, "Арсеналь")
Паоло Гольтц, "Ланус" (Дьєго Брагьєрі, "Ланус")
Карлос Араухо, "Ланус" (Фабьян Куберо, "Велес Сарсфільд")


Хорхе Ортис, "Арсеналь" (Себастьян Предигер, "Колон")
Роман Мартинес, "Тигре" (Дьєго Валері, "Ланус")
Пабло Ернандес, "Архентінос Жуниорс" (Вальтер Ервіті, "Бока Жуніорс")


Хуан Роман Рикельме, "Бока Жуніорс" (Дьєго Моралес, "Тигре")


Лусьяно Легісамон, "Арсеналь" (Андрес Франсойя, "Олімпо")
Карлос Луна, "Тигре" (Марьяно Павоне, "Ланус")

суботу, 23 червня 2012 р.

Шурер

Отже, пендехо йде чи як?

Але перш ніж піти, він відчепив від команди Нейру та Карансу на наступний рік. Начебто, йде й Павоне.

пʼятницю, 22 червня 2012 р.

Chino Luna



понеділок, 18 червня 2012 р.

Boca - Arsenal

0:3. Без Сильви Бока - ніщо. А Фальсьйоні навіщось ще й Ервіті посадив. Не вийшло взагалі нічого. А Арсеналь, який ведуть найкращі гравці турніру, Люсьяно Легісамон (2 голи) та колумбієць Карбонеро (гольова передача на Селашу), видав один з найкращих своїх матчів всіх часів. Тепер Тигре та Арсеналь мають по 35 очок. Бока - 33. Теоретично можливе повторення Апертури-2008, коли три команди набрали однакову кількість очок, й між ними провели додатковий міні-турнір. Також можливий додатковий матч між Тигре та Арсеналем, якщо вони свої матчі виграють. Тигре грає з Індепенд'єнте, який ледь уніс ноги від Сан Лоренса (в зоні прямого вильоту перед останнім туром), Арсеналь - із Бельграном, якому нічого особливого не потрібно, а Бока - в гостях із непоступливими Олл Бойз. До того ж, буде зубодробільна битва за виживання між Сан Лоренсом та Сан Мартином. Не пропустіть. Якщо чемпіонат виграє Тигре чи Бока, найкращим гравцем буде Чино Луна. Якщо Арсеналь - то Легісамон.

Велес - Тигре

Партидасо. Хоча, Гарека сам послабив Велес, залишивши на лавці Почо та Давида Рамиреса. Рівна гра точилася до середини другого тайму, коли Куберо навіщось наступив на груди Качетові. Після вилучення Тигре понісся вперед як несамовитий, але Бароверо був фантастичний (це кращий воротар моменту в Аргентині). Проте, Чино впіймав свою вдачу та закинув Бароверові свічку. Після матчу Тигре водночас вийшов із зони промосьон та очолив турнирну таблицю. Перегнати його могла лише Бока, яку зараз сідаю дивитися.

Б Насьональ

Хто не слідкує, для тих коротко. За тур до кінця Рівер та Інституто мають по 70 очок, Кільмес та Сентраль - по 69. Саме ці чотири команди розіграють, хто вийде в Примеру напряму, а хто гратиме в Промосьон.

неділю, 17 червня 2012 р.

“Es más difícil la B argentina que el Calcio”: Trezeguet

http://www.futbolsapiens.com/2012/05/07/trezeguet-le-hace-el-feo-al-calcio/

Дякувати Ля Досе, Трезеге трохи піднявся в моїх очах. Хто не розуміє іспанської:

"Аргентинська ліга Б важча за Кальчо".

(хто не розуміє української, вже вибачайте).

середу, 13 червня 2012 р.

Copa Libertadores Sub20. Расписание первого игрового дня.


Суббота, 16 июня:

01.00 - Уньон Эспаньола  - Америка

03.15 - Индепендьенте Хосе Теран - Дефенсор Спортинг

05.00 - Университарьо Лима  - Америка

(ВРЕМЯ - МОСКОВСКОЕ)

вівторок, 12 червня 2012 р.

Кучеревський

Цього ніхто не знає.

Листопад 2004-го. Якийсь ресторан в Дніпрі. Презентація Панфутболу. Присутня купа народу, журналісти, президент федерації області, бізнесмени, навіть дружина Тимощука якось потрапила. Ну й Мефодьїч (Кучеревський). А листопад 2004-го, хто пам'ятає, це переломний момент напередодні другого чи третього раунду голосування за президента. Й Кучеревський напередодні по телевізору агітує за пана проффесора (з дуже нещасливим обличчям).

Але, подивившись на перший номер журналу (який вийшов в російськомовному Дніпрі українською мовою) з його портретом на обкладинці він так дуже сумно підводить на мене очі та, чи не плачучи, сумно-сумно так каже: "А ти знаєш, ЯК я можу українською мовою!...".


Про Україну

Чи радіти після вчорашнього "тріумфу"?

По-перше, не збирався, звичайно, дивитися, але натрапив на друзів, які вмовили. Перегляд, годі й казати, вилився в суцільний потік сарказму. Після кожного голу друзі спочатку кричали "Гол!", і  тут же ж, "Бля, це він...".

"Він" - це людина із прізвищем національного українського ідола, який худо-бідно, кажуть, володіє італійською та англійською мовами, але від якого ніхто ніколи не чув жодного слова українською. Також цей "українець" принципово не співає українського гімну. Часто пхає носа (хоча, скоріше, йому кажуть його пхати) до політики, й завжди опиняється на боці антиукраїнських сил.

Вчора на полі була гра? На полі гри вчора ніякої не було. Футбол в Європі сконав ще десятиріччя тому, отже, звісно, ніякого футболу я не очікував.

Навіть якщо Україна стане чемпіоном світу з таким футболом, я не радітиму. Й найгірше, що за останні десять років саме в Україні був чи не єдиний острів футболу, більш-менш схожого на справжній, який створював найкращий футболіст України всіх часів Олександр Рикун разом із найкращим тренером Кучеревським. Але всім було начхати.

Щодо Блохіна, браво! Він роздивився Назаренка через ДЕВ'ЯТЬ (!!!) років після того, як той показував свій кращий футбол. Сьогодні Назік - лише своя ж бліда тінь.

Отже, приємно, коли друзі вітають з перемогою, але мало хто знає, що перемогла збірна Антиукраіни. Для друзів-картвелів, щоб було зрозуміло, перемогла збірна одинадцяттьох Каладзе.

понеділок, 11 червня 2012 р.

Роман, пришліть свій імейл, я Вам надішлю запрошення до авторіі цього блогу. Капітан знає адресу.
Мову знати абсолютно не обов'язково. Але те, що Ви її знаєте. це приємно. Я й не сумнівався.

неділю, 10 червня 2012 р.

Strachan

Якщо хтось пам'ятає епопею на bigsoccer, там мене американці намагалися висміяти щодо "моєї" вимови цього прізвища. Я казав, що треба казати "Стрекен". Ось підтвердження. Я, звісно, мав на увазі шотландця.

http://boards.ancestry.ca/surnames.strachan/4.103/mb.ashx

пʼятницю, 8 червня 2012 р.

Copa Libertadores Sub-20



БОКА и РИВЕР примут участие в розыгрыше МОЛОДЁЖНОГО Кубка Либертадорес, который пройдёт с 15 июня по 01 июля этого года в Лиме. Бока Жуниорс - на правах вице-чемпиона прошлого года, Ривер Плейт - в качестве приглашённой команды. Помимо "мижонарьос",  приглашение получил и мадридский Атлетико (?!). Мексиканская "Америка"выступит на турнире как представитель CONCACAF. 
Перуанцы, на правах хозяев, обеспечили себе сразу три путёвки  - помимо действующего чемпиона , Университарио, в турнире примут участие Альянца Лима (чемпион Перу 2011 среди молодёжи) и Спортинг Кристаль (вице-чемпион Перу 2011 года среди юношей).
Остальные 12 участников турнира - победители национальных первенств в своей возрастной категории. 
===
GRUPO A
Unión Española (Chile)
Universitario (Perú)
América MG (Brasil)
Real Esspor (Venezuela)
===
GRUPO B
Independiente JT (Ecuador) 
Defensor Sporting (Uruguay)
Alianza Lima (Perú) 
Blooming (Bolivia)
===
GRUPO C
Sporting Cristal (Perú)
Cerro Porteño (Paraguay)
Boca Juniors (Argentina)
América (México)
===
GRUPO D
River Plate (Argentina)
Corinthians (Brasil)
Junior (Colombia)
Atlético Madrid (España)




http://www.conmebol.com/export/sites/conmebol/Docs/Copa_Libertadores_Sub20/2012/Fixture_Copa_Libertadores_Sub-20_2012.pdf

Эль Инки - официальный талисман турнира

Просинечки

Великолепный  Žuti


середу, 6 червня 2012 р.

Попередження для відвідувачів цього блогу. Віднині мої власні пости публікуватимуться виключно українською мовою. Ті, хто сприйматимуть це без проблем, станемо ще більшими друзями. Ті, кого українська мова дратує - ідіть на хер.

Також згадування прізвища Алієва в цьому блозі віднині заборонено.

вівторок, 5 червня 2012 р.

Гурули

А главной звездой 1987 года был Гия Гурули. Кадров от него почти не осталось, но тем ценнее они. Зацените "финт Михаила Месхи" и голасо c двумя каньос подряд. И такое чудо прозябало в Катовице и Гавре...

Кецбая

Впечатляет почти так же. Учтите, что "партнеры" по команде - лоботомизированные инвалиды, а Кецбая в Англии заиграл уже далеко не пацаном. А я его помню еще в Динамо Тбилиси в 1987 году, когда ему было 18 лет. Вот тогда он был вообще красавец. Его тогда Бордо сильно хотело, если кто помнит.

понеділок, 4 червня 2012 р.

Охренейте

Последний романтик, или единственная нация в Европе, которая играет в футбол





Посвящается сборищу кривоногих дебилов, которые собираются на Евро-2012, и которым такой футбол приснится только во сне, и то, если повезет.